Kaktus

  • Aloe marlothii A.Berger

    Lidah marlothii A.Berger

    Lingkungan tumuwuh

    1, kawas lampu, résistansi halodo, résistansi ngiuhan, ulah cai.Ngali kaluar tutuwuhan jeung nempatkeun eta di panonpoé keur 1-2 bulan, éta masih moal maot, tapi cai panjang teuing bakal ngakibatkeun akar ruksak jeung daun ruksak, teuing loba paparan ka panonpoé bakal eureun tumuwuh.

    2, kawas leupas subur, well-lemes, beunghar keusik organik, ulah beurat cohesive soil.Normal tumuwuhna garing, taneuh goréng, tapi ipis konéng atawa kulawu daun.

  • Cactus Plant Purple Peony

    Kaktus Plant Ungu Peony

    Métode beternak:

    kawas taneuh subur tur beueus, sieun halodo jeung cai, kudu milih taneuh leupas, beunghar zat organik, drainase alus, kinerja aeration, sarta ingetan cai, kasuburan ingetan loam keusik.The rentang pH 5,6 - 7,2 bisa dipelak, tapi 6,8 mun 7,2 rada asam kana taneuh rada basa leuwih hade.

  • Cactus Plant Epithelantha Micromeris

    Kaktus Plant Epithelantha Micromeris

    Epithelantha Micromeris mangrupakeun globose leutik atawa terete, prosés verrucous nyaéta spiral arrangement.Soft prickles leutik rada lila deukeut titik tumuwuh tina lapisan.Prickles sabudeureun titik tumuwuh leuwih padet tur bodas, sarta tutuwuhan ampir katutupan ku prickles lemes bodas.Prickles anyar dina luhureun lapisan dunya bulan heubeul bakal jadi panjang tur pabalatak.

  • Cactus Plant Astrophytum asterias

    Cactus Plant Astrophytum asterias

    Ciri morfologis

    Tutuwuhan oblate buleud tur buleud, 5 ~ 8cm diaméterna, lapisan dibagi kana 6 ~ 10 edges buleud datar ku 6 ~ 10 furrows deet.

    Teu aya cucuk, cucuk-cucuk jeung bulu bulu stellate bodas.Kembang ditanggung dina luhureun bohlam, ngawangun corong, koneng, tengah kembang beureum, diaméterna 3~4cm.[2]

    Kabiasaan ékologis

    Kawas lingkungan garing, kasabaran halodo, kawas bédana suhu cahaya panonpoe pinuh, drainase alus beunghar taneuh keusik calcareous.

    Wewengkon distribusi

    Asalna ti Amérika Serikat kidul, Mexico kalér, kalér-wétan sareng daérah tengah.

    Modeu rambatan

    Sowing sareng grafting biasana dianggo pikeun rambatan.

    Sowing:mindeng dipaké dina spring pot sowing indoor, sowing 3 ~ 5 poé sanggeus pengecambahan, bibit bisa mekar 3 ~ 4 taun engké.

    Cangkok:dina Méi ~ Juni, kembang ilahar dipaké kana bola atawa poé ukur salaku rootstock, scion kalawan seeding bibit, sanggeus taun kadua bisa mekar.[1]

    Téhnik budidaya

    Béntang téh kawas cai, celah bahan tutuwuhan murni badag teuing, gandum badag garing teuing gancang, akar kapilér teu bisa ngagantelkeun, mangaruhan nyerep cai gizi, ngabalukarkeun akar kapilér ulang akar bulu, maot, akar jeung kaayaan cai pikeun nambahkeun. sababaraha partikel leutik bahan study tur gambut bisa greatly ngaronjatkeun tumuwuhna lingkungan nyerep akar kapilér, ku kituna pikeun ngangkat akar subur ~

    Sanajan saku béntang resep cai, éta lain hartosna yén cai bisa akumulasi.Nalika saku béntang dijaga dina usum panas, nalika cahayana kuat, éta kedah dibayangkeun leres, upami henteu gampang kaduruk ku panonpoe, sareng anjeun kedah ngahindarkeun taneuh percikan nalika nyiram.

    Kantong béntang kedah sering disiram salami usum ngembang.Tutuwuhan sawawa tiasa robih sakali unggal 5 dugi ka 6 taun.

  • Cactus Astrophytum myriostigma

    Kaktus Astrophytum myriostigma

    Éta mikanyaah lingkungan anu haneut, garing sareng cerah.

    Taneuh porous, breathable sarta lemes jeung calcareous taneuh keusik anu pangalusna. Suhu tumuwuh pangalusna nyaéta 18-25 ℃, leuwih tiis, tapi hawa usum teu bisa kurang ti 5 ℃, disebutkeun kulit bakal wrinkle, ngahasilkeun chloasma. , beurat bakal beku nepi ka maot;

    Éta ogé leuwih tahan ka satengah ngiuhan jeung halodo, sieun cai baseuh jadi coba ngadalikeun watering, ning garing teu baseuh, ogé leuwih tahan ka cahaya kuat, tapi usum panas perlu ngiuhan ditangtoskeun.

    Ieu usum tumuwuh (cinyusu jeung usum panas) bisa watered unggal dua minggu (nengetan kaayaan sabenerna pikeun nangtoskeun, inget ka ning garing teu baseuh, bener bisa ngajaga pot taneuh baseuh), usum gugur jeung usum tiris diperlukeun pikeun ngajaga taneuh. pot taneuh garing.

    Utamana pikeun sow, bisa dipilih dina awal spring sowing, suhu pengecambahan pangalusna nyaéta ngeunaan 21 ℃, laju pengecambahan tina pentagon wong jeung luan jade relatif luhur.

    Éta ogé leuwih tahan ka satengah ngiuhan jeung halodo, sieun cai baseuh jadi coba ngadalikeun watering, ning garing ulah baseuh, nu pentagon wong jeung luan jade oge leuwih tahan ka cahaya kuat, tapi usum panas perlu ngiuhan ditangtoskeun.

    Ieu usum tumuwuh (cinyusu jeung usum panas) bisa watered unggal dua minggu (nengetan kaayaan sabenerna pikeun nangtoskeun, inget ka ning garing teu baseuh, bener bisa ngajaga pot taneuh baseuh), usum gugur jeung usum tiris diperlukeun pikeun ngajaga taneuh. pot taneuh garing.

    Baranahan Astrophytum myriostigma utamana sow, bisa dipilih di awal spring sowing, suhu pengecambahan pangalusna kira 21 ℃, laju pengecambahan tina pentagon wong jeung luan jade relatif luhur.

  • Cactus Plant “Small Monkey Tail”

    Tutuwuhan Kaktus "Buntut Monyet Leutik"

    Buntut monyét, kaktus, nyaéta tutuwuhan succulent gantung columnar panjang, sabab penampilanna nyarupaan buntut rubah, ogé katelah "rubah salapan buntut" atawa "millennium fox sétan".

    Wangun kembang tihang buntut monyét sarua jeung nu abadi, sarta kembangna bakal salawasna mekar tur moal nutup peuting.Buntut monyét urang cross-pollinated sarta buah asak disumputkeun diantara duri lemes. Ieu jadi kandel ku jarum. bulu nu hese dipercaya eta tutuwuhan.Kembangna beureum caang.Bulu tihang buntut monyét bodas, panjang tur lemes, sarta moal cucuk leungeun.

    Monyét kolom buntut variétas ieu teu pisan tahan ka paparan panonpoé, tumuwuh cai garing, saeutik-gancang.Biasana taneuh garing pisan, ngan cai, dasarna dituang ngaliwatan.Tumuwuh suplai cai dasarna garing lajeng suplai cai, sirah drenching dasar, ventilasi teu alus sarta gampang rot.

  • Cactus Plant Variegated “Aquaman”

    Tutuwuhan Kaktus Variegated "Aquaman"

    Pangropéa:

    kedah ngajaga cahaya anu nyukupan, henteu peryogi ngiuhan.

    Watering, kudu garing jeung baseuh watering alternatif, jeung teu cai ti luhur sirah, saperti lebu, bisa dikumbah jeung ventilated garing.

    Penting pikeun ngajaga sababaraha ventilasi.

    Fertilisasi ka sajumlah leutik kali, bisa éncér jumlah leutik pupuk sanggeus watering taneuh baskom.

    Éta henteu tahan tiis sareng kedah dijaga di luhur 10 ℃.

  • Variegated “Lustre”

    Variegated "Lustre"

    Tutuwuhan kaktus tina genus bola calyx taranjang, éta salah sahiji varian bola awan beureum peony, grafting, spésiés variegated bola awan beureum ti Paraguay, Fei sphere tutuwuhan peony sakumaha Scarlet, oranyeu, pink atawa warna wungu, gampang breed bola siki. , kalawan dalapan edges, a lamping transverse nonjol, leuwih leutik, euweuh dina tulang tonggong, radiating spines pondok gampang layu atawa gugur, mekar di cinyusu jeung usum panas, Kembang corong ngawangun pink, eta lahir dina ujung cucuk, kembang konstan kabuka. dina waktos anu sasarengan.

  • Cactus Plant Notocactus Scopa

    Tutuwuhan Kaktus Notocactus Scopa

    Awal buleud lalaunan tumuwuh cylindrical, bola diaméterna 6-10 cm, 10-25 cm tinggi, warna awak héjo poék. Kalawan 30-35 tulang rusuk deet, iga boga protrusions verrucous leutik, spines spasi 5 ~ 8mm.Radiate ngeunaan 40 perispines, cucuk bodas. ipis jeung pondok.Medium spines 3 ~ 4, kalawan hiji atawa leuwih sedeng spines coklat beureum saulas.White kembang kota leutik di cinyusu jeung usum panas, luhureun kembang konéng, kembang diaméterna ngeunaan 4 cm, cross-pollinated, tube mangrupa coklat lemes buuk jeung setae poék.

    Ieu rupa-rupa teu pisan tahan ka paparan ka panonpoé, suplai cai garing salila periode tumuwuhna, sakumaha saeutik-gancang, atawa éta gampang tumuwuh, teu cukup lampu gampang tumuwuh jangkung.Reproduksi utamana sowing, leuwih grafting dina pasar, tapi tumuwuhna sowing slow, jadi sabar.Spring, usum panas, usum gugur usum ka cai asura succulents salami turutan garing tuntas watering bisa.Tapi watering dina usum tiis kudu ogé dikawasa, pencegahan jeung kontrol frostbite usum tiis. .

  • Cactus Plant Huernia pillansii

    Tutuwuhan Kaktus Huernia pillansii

    1. Syarat lingkungan

    Ieu diaku lingkungan haneut, garing jeung cerah, asura succulent bisa tahan halodo, ulah Uap, teu tiis, euweuh periode dormant atra.

    2, syarat taneuh

    Merlukeun taneuh breathable, jadi taneuh gambut dicampur cinder bisa, sajaba, eta disarankeun pikeun iklas batu leutik atawa batu pumice dina beungeut taneuh, boh pikeun mastikeun breathable jeung éndah.

    3. syarat cahaya

    Éta tiasa kakeunaan sinar panonpoé pinuh dina sadaya musim kecuali usum panas.Lamun dipelak di lingkungan cerah, tutuwuhan asura bakal némbongan beureum wungu.Nalika panonpoe henteu caang, pepelakan asura bakal katingali héjo sareng gampang bertunas.

    4, syarat watering

    Spring, usum panas, usum gugur usum ka cai asura succulents salami turutan garing tuntas watering tiasa.Tapi watering dina usum tiis kudu ogé dikawasa, pencegahan sarta kontrol frostbite usum tiis.

  • Cactus Plant Astrophytum myriostigma

    Cactus Plant Astrophytum myriostigma

    Astrophytum myriostigma mikanyaah lingkungan anu haneut, garing sareng cerah.

    Taneuh porous, breathable sarta lemes jeung calcareous taneuh keusik anu pangalusna. Suhu tumuwuh pangalusna nyaéta 18-25 ℃, leuwih tiis, tapi hawa usum teu bisa kurang ti 5 ℃, disebutkeun kulit bakal wrinkle, ngahasilkeun chloasma. , beurat bakal beku nepi ka maot;Astrophytum myriostigma ogé leuwih tahan ka satengah ngiuhan jeung halodo, sieun cai baseuh jadi coba ngadalikeun watering, ning garing ulah baseuh, nu pentagon wong jeung luan jade oge leuwih tahan ka cahaya kuat, tapi usum panas perlu sahadé ditangtoskeun.Astrophytum myriostigmag tumuwuh usum (spring jeung usum panas) bisa watered unggal dua minggu (nengetan kaayaan sabenerna mun nangtoskeun, inget ka Ning garing teu baseuh, leres tiasa ngajaga pot taneuh baseuh), gugur. sareng usum tiris diperyogikeun pikeun ngajaga pot taneuh garing.

    Baranahan tina Astrophytum myriostigma utamana sow, bisa dipilih dina awal spring sowing, suhu pengecambahan pangalusna kira 21 ℃, laju pengecambahan tina pentagon wong jeung luan jade relatif luhur.